Forsiden Om meg Bilder Måneden har vært bra, fordi Debatt Inspirasjon

Kategori: Debatt

Hvor mye penger bør man bruke på gaver?

27.okt.2011 @ 16:37 i Debatt 1 kommentar

En ting jeg har tenkt en del over er hvor mye penger man bør/ikke bør bruke på gaver til familie, venner og kjæreste. Jeg tenker at hvis det er din aller beste venn som har bursdag, gir man kanskje litt mer i gave enn hva man gir til en venn man ikke så ofte er med. Men hvor mye skal man egentlig bruke? Det kommer jo naturligvis veldig ann på hvor mye penger man har til å bruke, men sånn generelt. Hva er egentlig normalt?

Tumblr_ltoli3fufs1r40o4ho1_500_large

Hvor mye penger bruker du på gaver til familie, venner og kjæreste?

 

Å ikke like det man ser i speilet

10.okt.2011 @ 22:02 i Debatt 1 kommentar

Vi har vel alle våre dager hvor vi ser i speilet og rett og slett hater alt vi ser der? Dager hvor man bare føler seg stygg, enten for tynn, for tykk, for stor nese, for liten nese. Listen er uendelig. Noen sliter mer med det enn andre, og noen kan bure seg helt inne i frykt for at andre skal se "hvor stygg du er". Noen kan se seg i speilet og begynne å gråte fordi de føler de ikke ser bra nok ut, ikke nok former, for mye former og alt annet man kan finne på å pirke på. Også er det de som ser seg i speilet og tenker at man ikke får gjort så mye med det uansett, så det er like så greit å akseptere det.

Vi har alle komplekser, om de er små eller store varierer, men alle har de. De dagene man føler seg som verst, er det alltid viktig å tenke på det positive ved en selv. Hvis man er fornøyd med øynene sine, så fremhev de. Ikke se for mye på det du ikke er fornøyd med, men fremhev det du liker. Noen synes det hjelper å stå i speilet og si f.eks 3 fine ting om seg selv, mens andre kanskje føler seg bedre hvis de tar på de fineste klærne de har. Det varierer fra person til person, men det viktigste er å passe på seg selv og klare å gi seg selv komplimenter.
311890_278389312183221_243844682304351_958321_624833910_n_large
Er du flink til å se det positive ved deg selv? 

Hva er et forhold uten tillit?

13.sep.2011 @ 23:15 i Debatt 0 kommentarer

Hvordan skulle et forhold fungert uten tillit? Hvis du konstant er redd for at kjæresten din skal gjøre noe med en annen jente/gutt, og du føler at du aldri kan slappe av når dere ikke er sammen. Det kan jo være du ikke stoler på venner heller, så kanskje du hele tiden er redd for at vennene dine skal si dine innerste hemmeligheter eller si ting om deg som ingen andre vet? Kanskje har man problemer med å stole på folk, og da vil jo et forhold kanskje bli enda verre. Men uansett hva årsaken er, er tillit noe av det viktigste i alle slags forhold. Du vil jo ikke ha en venn du ikke kan stole på, og som bare sier ting du forteller videre til den nesten h*n ser? Og man vil heller ikke ha en kjæreste man ikke kan stole på.

Hvis man ser i tilfellet med en kjæreste, så er det mange som sier "en gang utro - alltid utro", men stemmer det egentlig? Kanskje det stemmer i noen tilfeller og noen personer er sånn, mens andre vil kanskje lære av sine feil? Selv synes jeg utroskap er uakseptabelt uansett årsak, og det finnes ingen unnskyldning, men at en person på si 16 år skal bli dømt som en som er utro til h*n er 30 synes jeg blir for dumt. De fleste av oss vokser av oss dumme ting vi har gjort senere, og alle har gjort noe man angrer på, så hvorfor skal utroskap være noe annerledes enn andre ting man kan ha gjort?

Hvis man skal ha et godt forhold, uansett hvem det er med, må man lære seg å stole på personen, og hvis man gjentatte ganger finner ut at personen ikke er til å stole på, da er jo faktisk ikke vedkommende verdt å holde på? Eller hva mener dere? 
Tumblr_lrfm3j623u1qe52v7o1_500_large
314859_190635604343132_117740311632662_468156_1771151438_n_large
//weheartit.com

Hva er deres meninger om tillit i forhold? 

Dramajenter

30.aug.2011 @ 20:39 i Debatt 3 kommentarer

Hva er det med oss jenter? Vi skal alltid baksnakke, bitchblikke, dømme og kommentere. Jeg tror ingen jenter(og gutter for så vidt) kan si at de aldri i sitt liv har baksnakket noen. Noen gjør det vel mindre og mindre med årene og vi lærer oss at det ikke kommer noe godt ut av det uansett. Men vi jenter er så flinke til å kommentere hverandre og dømme folk før vi kjenner de. Hvis vi ser noen som går forbi oss med en litt annerledes stil enn de fleste, er det veldig mange av oss som må kommentere det til venninnene våre. Hvorfor gjør vi egentlig dette? Er det fordi vi er sjalu, eller fordi vi ikke har noe annet å prate om?
Noen ganger synes jeg det virker litt sånn. Nesten som om vi baksnakker eller kommenterer andre fordi vi ikke vet hva vi skal snakke om. Forhåpentligvis er det en annen forklaring på hvorfor vi gjør det, men tanken har streifet meg flere ganger.

Noe annet vi jenter er så flinke til, er at vi absolutt ikke skal fortelle venninner eller kjæreste at vi er sur på h*n/de. Det virker som om vi vil at den andre parten skal lese tankene våre og bare forstå at vi er sure. Men slik fungerer det ikke, hvis vi vil ha noe gjort og ordnet opp, må vi snakke med personen vi har et problem med. Jeg gjør det selv, jeg blir sur på noen, men forteller det ikke til personen. Da kan jeg gå flere dager og irritere meg over det, når jeg egentlig bare kan fortelle vedkommende at noe personen har gjort har irritert meg. Jeg prøver å bli flinkere, men jeg er ganske sikker på at jeg ikke er den eneste.

Hvis jeg får vite at noen er sure på meg, for ofte får man jo gjerne høre det fra noen andre venninner enn selve jenta som er sur på deg, men de velger å ikke fortelle meg det, blir jeg egentlig ganske irritert og skuffa. Hvis vedkommende prøver å legge skylden over på meg når jeg ikke har visst hva som har vært galt, eller at noe faktisk har vært galt. Hvorfor er vi ikke bare ærlige med en gang? Det burde jo ikke være et problem å fortelle slike ting til våre egne venninner, eller?

P.S: Nå mener jeg ikke at alle jenter er slik som jeg har skrevet, men mange jenter er det!
Tumblr_lqgc6axcet1qf9bmro1_500_large
//weheartit.com

Hva mener du om jenter som baksnakker og ikke forteller om de er sur på deg/noen? 

Burde stemmeretten senkes til 16?

26.aug.2011 @ 19:33 i Debatt 3 kommentarer

Nå som det er valg, er det mange diskusjoner om hvem man burde stemme på, hvilke partier som står for hva og hvem som ikke står for det du ønsker. Det er et valg vi må ta, hvem vi skal stemme på, hvem vi skal velge å tro på og hvem vi skal tro at skal klare dette, men vi under 18 trenger ikke ta dette valget. Men er det egentlig rettferdig? Selv synes jeg vi som er ungdom burde få lov til å være med på å bestemme hvem som skal "bestemme" over oss. Når du er 16 år er du voksen nok til å ta et slikt valg og jeg mener da du burde få lov til å stemme i valget.

La oss se på et eksempel. Venstre sier de vil bygge klubbhus for unge og få flere muligheter for unge til å kunne gjøre noe på fritiden(nå tenker jeg hovedsaklig på Nittedal siden det er her jeg tenker det vil bli aktuelt). En gutt på 19 år vil kanskje ikke bry seg noe særlig om det finnes klubbhus for unge eller ei, for han vil jo kunne dra på byen uansett. Men en på 16 vil være mer interessert i slike saker fordi de omhandler oss som er yngre enn 18.

Noen vil også si at noen på 16 år kun vil stemme på det som er positivt for dem, og ikke se på alt det andre. Men virkelig, det er det jo også veldig mange voksne som gjør. Noen voksne stemmer kanskje Arbeiderpartiet fordi de har gjort det i alle år. Så poenget mitt er at en 16 år gammel jente kan være like interessert i politikk som en dame på 40 år.Hva mener du? 
Burde stemmeretten senkes til 16 eller forbli som den er?
 

Diskusjonstema - Snus

02.aug.2011 @ 22:23 i Debatt 3 kommentarer

I alle aldre finnes det folk som snuser, jenter og gutter, menn og kvinner. Men hva får egentlig noen til å starte med snus? Er det nysgjerrigheten som tar overhånd eller er det at man vil passe inn og være "kul"? Begynner flest når de er unge og såkalt uvitende, eller når man er blitt eldre og egentlig burde vite bedre? Er det mer normalt å snuse på fest enn normalt? Begynner kanskje noen fordi de finner trøst i tobakk?

Selv vet jeg ikke hvorfor folk begynner, når de begynner og hvorfor de fortsetter. Men jeg vil tro de fortsetter fordi de synes det er godt, og hvorfor de startet er vel forskjellig fra person til person. Men hvorfor er det så mange som snuser? Og er det riktig eller galt å snuse? Personlig mener jeg det er opp til en hver person, akkurat som det er med valget om å drikke alkohol, røyke, drive med narkotika og alt annet man kan utsette seg selv for. Men det er en grunn til at det er 18-års grense, nemlig at unge under den alderen ikke skal bruke denne tobakksvaren. I hvertfall ikke ha mulighet til å kjøpe det selv. Det jeg ikke forstår er hvorfor det er 18-års grense, for det er jo like ille om du er 20 som om du er 40. Kanskje er det fordi du har mer dømmekraft når du er 40 enn når du er 20? Eller er det bare fordi det skal se ut som de som bestemmer aldersgrensen, bryr seg om de som evt vil kjøpe varen og ikke bare er ute etter å tjene penger?
1095719-9-1309823107397_large
Snus er ikke bra, og det er ikke pent. Men er det virkelig så galt å snuse?
Hva er din mening om snus? 

Hva er din mening om homofile og homofober?

09.jul.2011 @ 11:48 i Debatt 4 kommentarer

Jeg synes jeg alltid hører om noen som misliker homofile for diverse grunner. Noen misliker de fordi de mener det er feil, andre fordi de synes det er kvalmt. Selv har jeg ingenting i mot i homofile, men mer i mot homofober. Hvis du spør noen som er i mot homofile, er det mange som svarer at Gud skapte Eva og Adam og ikke Adam og Erik eller Eva og Andrea. Men er det riktig å "hate" noen pga deres legning kun fordi man har forstått Bibelen på en annen måte? 

Jeg vet egentlig veldig lite om hva som står i Bibelen osv, men akkurat det at mange religiøse har noe i mot homofile er jeg nærmest 100% sikker på. Men står det ikke også i Bibelen at man skal elske alle uansett og lignende? Vel, da blir det feil å mislike noen fordi de liker samme kjønn og ikke motsatt kjønn.
Version-f31c4f60c902ab09da3da6285550925e_large
Andre vil kanskje svare at det er feil med homofile, kun fordi de ikke liker tanken på det. At de synes det er ekkelt eller unormalt. Når noen synes det er ekkelt og unormalt, er det jo egentlig ikke så rart at mange som er homofile ikke tør å komme ut om det. Jeg synes det er ganske trist at noen ikke vil komme "ut av skapet" fordi noen dømmer. Spesielt i ungdomstiden dømmer folk så utrolig mye, uansett hva det er. Da er det ikke særlig lett å være seg selv, uavhengig av legningen sin.

Hva mener du om homofile? Og homofober?

(Kanskje tidenes mest rotete innlegg...)Version-f31c4f60c902ab09da3da6285550925e_large 

 

Er selvmord en egoistisk handling?

18.jun.2011 @ 14:44 i Debatt 5 kommentarer

Det er mange som vil si at selvmord er egoistisk og at det alltid finnes en utvei. Men finnes det alltid en utvei og er selvmord alltid egoistisk? Det finnes nok argumenter både for og mot dette temaet, og noen mener at det bare er egoistisk, uten at man egentlig kanskje vet hvorfor. Men hvordan kan man egentlig si at det er egoistisk å ta selvmord? De fleste vet ikke hvorfor en som tok selvmord, tok selvmord. Når/hvis man opplever at noen tar selvmord, vil man heller aldri få svar på hvorfor, og man kan da fort komme til en konklusjon om at det personen har gjort, er egoistisk. 

Selv synes jeg det er litt egoistik og si at det er egoistisk å ta selvmord. Når man ikke vet grunnen til at en person har begått selvmord kan man jo nesten ikke si at det er egoistisk mht at man ikke vet hva personen har slitet med. Noen sliter kanskje såppas mye at de ikke går ut av døren, føler at ingen bryr seg, og har kanskje ingen venner. Hvis personen synes det ville vært bedre å være borte for evig enn å bli ødelagt bit for bit innvendig, synes jeg ikke det er egoistisk.
Tumblr_lmqxt7w2tl1qfg1i4o1_400_large
Tumblr_lmvo5tjyrw1qj065bo1_500_large
Tumblr_lm8sx8n7ec1qiccwjo1_500_large
Hva synes du?
Egoistisk eller ikke? 

Debatten om Fotballfrue

10.jun.2011 @ 09:13 i Debatt 6 kommentarer

Jeg regner med at de fleste har fått med seg debatten om bikinibildene til Fotballfrue? Noen mener hun er sykelig tynn, mens andre mener hun er sunn og veltrent. Det at det blir så stort oppslag om dette, fatter jeg ikke. Så klart vil hun være stolt av kroppen sin, hun har jo trent lenge for å få den. Man ser jo at hun ikke er syk med tanke på at hun trener, spiser og hun er sjeldent syk. En som hadde vært ordentlig syk, f.eks anoreksi, ville mest sannsynlig ikke klart å holde seg oppe så lenge, trene så mye eller legge ut bilder av at hun i det hele tatt spiser.(Nå vet ikke jeg dette konkret, men vil tro det) 


Bilde Fotballfrue. Kilder her og her.

At hun får mange negative kommentarer på dette, vil jeg selv tro at kommer mye av sjalusi. Det at noen mener at disse bildene kan fremme anoreksi hos unge jenter, får være deres sak, men unge jenter som sitter på nett ser mange verre bilder enn dette uansett hvor du er og hvilke sider du går inn på. Det blir helt feil å stemple Caroline som anoretiker kun ved noen bilder. Hvis de som har kommet med uttalelser om disse bildene hadde tatt seg tid til å lese bloggen hennes, ville de sett at hun oppmuntrer til et sunt kosthold og til trening, og som hennes ektemann Lars-Kristian sier, er vel ikke det noe galt? 

Jeg synes selv det er veldig bra at hun fokuserer på trening og kosthold. Det er langt verre med de som poster at de ikke har spist noen ting, og nærmest oppmuntrer til å sulte seg. Selvfølgelig kan jeg forstå de som sliter med spiseforstyrrelser, at de skriver hva de har spist gjennom hele dagen for å se sine egne resultater, akkurat slik som treningsblogger, men dere ser vel litt hvor den ultimate grensen går dere også?

Hva mener dere? Sykelig tynn eller sunn og veltrent?

  • lisebjork 17, Nittedal
    Jente på 17 år, som bor i Nittedal. Går 2.året på Bjertnes VGS - Barn & Ungdom

Widgets

bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits