Forsiden Om meg Bilder Måneden har vært bra, fordi Debatt Inspirasjon

"Ta deg en treningsøkt, da blir alt bedre!"

02.10.2012 @ 16:00 i Tekster og diverse 4 kommentarer

Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har hørt det før. At trening hjelper til en mer positiv hverdag og bedre helse, både fysisk og psykisk. Og det stemmer kanskje bra for noen det, men jeg trener hver dag, likevel ønsker jeg ikke dette livet mer. Jeg trener for å bli slankere, og det at jeg selv føler jeg må slanke meg gjør meg egentlig mer deprimert enn jeg trenger å være. Hver dag leser jeg internett inn og ut om sunne matoppskrifter, gode treningsøvelser, og jeg bruker mye av min tid hver dag på å trene og å tenke på at jeg ikke må spise det og det. Men så spiser jeg det likevel, fordi viljestyrken ikke er stor nok til å la være, noe som da gir meg dårlig samvittighet og jeg ender opp skuffet og lei meg. Sånn går det i en ond sirkel. Så når skal det hjelpe for meg å trene, at det skal hjelpe meg psykisk? Alle sier det hjelper, forskjere, leger, psykologer, alle de som kan dette. Så hvorfor hjelper det ikke meg? Er det som at det er en slags pille som jeg er immun mot? Medisin som ikke fungerer på meg? Og i så fall, hva skal min hjelp være, hvis trening er alle andres hjelp?

Kanskje trening egentlig gjør meg sykere, fordi jeg allerede er for besatt av trening og kosthold? Lefsene til taco skal være grove, vann til alle måltider, én sjokoladebit for mye og jeg burde legge inn en ekstra treningsøkt. Om jeg går en dag uten å trene får jeg dårlig samvittighet, synes selv jeg legger på meg 10 kg bare den ene dagen. Jeg sier selv til alle rundt meg at jeg bare vil bli sunnere, bli bedre trent. Men det vil jeg ikke. Jeg vil høre at jeg har gått ned i vekt, at folk ser det, at folk ser jeg er blitt slankere. Jeg vil ha bekreftelse på all treningen jeg legger inn i hverdagen min. Jeg vil bare være en av de slanke jentene. Det har jeg alltid ønsket, men det skal man jo helst ikke si, for alle er nydelige på sin måte, er det ikke det man sier? Og jo, selvfølgelig er det det, men det hjelper ikke meg hvis jeg selv synes jeg er for stor i forhold til hva jeg trives med. Jeg tar meg selv i å tenke at om jeg bare går ned 2 kg til, så er det greit. Men det blir aldri med bare de 2 kg, for jeg går opp igjen, siden viljestyrken er ikke der lenge nok. Da tenker jeg at jeg bare kan gå ned 4 kg, så er jeg der jeg vil være, og sånn fortsetter det. Jeg har kontroll, og jeg spiser mye, jeg vil bare bli slankere. 

4 kommentarer

Postet av: www.martebjarte.blogg.no

Ååå Lise. Jeg får så vondt. Du er så mye mer enn bra nok akkurat som du er. Fine, gode, snille, Lise. Jeg vil bare at du skal se det selv. Pass på at det ikke går for langt...

<3
Dato: 03.10.2012 Tid: 22:14 URL: http://martebjarte.blogg.no/

Postet av: lisebjork

www.martebjarte.blogg.no: Takk, Marte <3
Dato: 03.10.2012 Tid: 22:55 URL: http://lisebjork.blogg.no/

Postet av: www.martebjarte.blogg.no

<3
Dato: 03.10.2012 Tid: 23:06 URL: http://martebjarte.blogg.no/

Postet av: malinkleiven.

Men, Lise. Jeg har jo alltid sett på deg som en av de slanke jentene. Du har jo alltid vært slank. Det er viktig at du er fornøyd, men det er også viktig at du ikke ser på deg selv som noe annet enn det du er. For du er slank, du er fin. Ikke bli blind på ditt eget utseende.
Dato: 23.01.2013 Tid: 15:37 URL: http://malimii.blogg.no

Skriv en ny kommentar

  • lisebjork 18, Nittedal
    Jente på 18 år fra Nittedal. Går påbygg på Bjertnes Vgs.

Widgets

bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits