Forsiden Om meg Bilder Måneden har vært bra, fordi Debatt Inspirasjon

Når de mørke dagene kommer

25.06.2012 @ 00:11 i Tanker 6 kommentarer

Ting går egentlig ikke så bra for tiden. Ikke vet jeg hvorfor heller. Egentlig veldig frustrerende, men jeg orker rett og slett ikke spekulere på hva som er galt. Jeg har mange fine mennesker rundt meg, hele tiden, men likevel kommer disse mørke dagene som ikke helt slipper taket i meg. Det føles ut som at de biter hardere og hardere for hver gang de kommer. Skyene blir større, mørkere, og det er ikke lenge til lynet kommer også. Det er det verste, å kjenne på følelsen av at ting blir verre. At du kjenner de mørke dagene komme, og du vet hvor forferdelige de er. De kom på besøk i dag. De var her i går og. De har vært her mye i det siste. Alt for mye. For mye til at det er akseptabelt. Jeg vil ikke ha dem her, ingen vil ha de mørke skyene ved sin side. Når de først slår inn, slår de hardt. Det er ikke en liten nedtur midt på dagen, som senere går over i et smil. Nei, tvert i mot. Kommer de mørke dagene, varer det fra øynene strever med å åpne seg etter den lange nattesøvnen til øynene kjemper for harde livet med å holde seg åpne. Dagen etter kan de har forsvunnet, men da er øynene mine så hovne etter gårsdagen at hvis noen så meg ville de trodd jeg var blitt mørbanket. 

Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre med disse dagene. Jeg har i flere år brukt selvskading som et hjelpemiddel. Hjelp, der sa jeg det faktisk rett ut. Men det er sånn det er, og det kan jeg ikke ta tilbake. Vel, uansett. Jeg vil ikke tilbake i de sporene, selv om jeg ikke er ute av de, tvert i mot. Men jeg er flinkere, det skal jeg huske på. Jeg prøver å finne andre metoder å håndtere disse mørke dagene på, men det viser seg å ikke være like lett som jeg vil at det skal være. I dag prøvde jeg å gå meg en tur. En rimelig lang tur. 2 og en halv time vandret jeg, i vonde sko, så nå har jeg vondt i føttene mine også. Jeg fant fort ut at det var kanskje ikke noe jeg kan gjøre hver gang de mørke dagene kommer. Men jeg følte meg bedre, merkelig nok. Utrolig hva en tur ute kan gjøre. Men fortsatt blir jeg sittende med en stor klump i magen, som brer seg helt opp til halsen og til hodet. Hodepinen er der, hver dag, på grunn av disse klumpene som er så store som murstein. Kanskje har noen av dere de også? Ubehagelig er det hvertfall, det er det ingen tvil om. 

Mens du, kanskje dere, leser dette vil jeg prøve meg frem, prøve å finne nye måter å håndtere disse dagene på, for slik jeg har holdt på, og holder på, fungerer ikke i lengden. Ikke nå hvertfall. Kanskje du har noen tanker om dette? Vonde og mørke tanker kan være godt å få ut, for min del liker jeg å skrive de ned. Da kan de som bryr seg, og som vil vite hvordan jeg har det, bare klikke seg inn her, for det å fortelle andre hvordan jeg har det, det er ikke gøy. Spesielt ikke når du må fortelle til noe av det kjæreste du har, at depresjonen går i fotsporene mine og puster meg i nakken. Å se reaksjonen til mennesker jeg bryr meg om, når en må fortelle slike ting, er noe jeg ikke takler, og jeg ender opp med å trøste og klemme dem, selv om det kanskje er jeg som hadde trengt den ene klemmen. 

Noen tanker dere vil få ut i disse nattetider? 

6 kommentarer

Postet av: Cathrine Flåtten

du skriver utrolig bra. Og kan si jeg kjenner meg igjen ! Det som hjelper på meg er å trene, høre på HØY musikk på ørene, sitte i mørket, gråte, sove lenge, snakke med noen som kjenner deg godt som graver i følelsene dine.
Dato: 25.06.2012 Tid: 11:14 URL: http://www.cathriiineflaatten.blogg.no

Postet av: lisebjork

Cathrine Flåtten: Det er bra du har funnet flere ting som hjelper! Da er det lettere når de dagene kommer :)
Dato: 25.06.2012 Tid: 13:16 URL: http://lisebjork.blogg.no/

Postet av:

Ok, en gang leste jeg at hvis man har dårlige tanker, skal man dekke til det høyre øyet med et eller annet, for da slutter man å tenke negativt! Haha... Du vet jeg er her hvis du vil snakke om noe selv om jeg er dårlig på å vise det, men skjønner at det ikke alltid er noe gøy det heller! Just thought you should know, love yaaa

- you know who I am ;)
Dato: 26.06.2012 Tid: 01:25 URL:

Postet av: lisebjork

Anonym: Hahah, får prøve det en gang :)
Vet det, takk <3
love you
Dato: 26.06.2012 Tid: 12:00 URL: http://lisebjork.blogg.no/

Postet av: slankerelivemedgastricsleeve

hei. trist du har det sånn.. det er viktig å snakke med noen, selv om de kanskje liker å tro at alt er i skjønneste orden hele tiden-så er det greit å ha noen å støtte seg til :)
Dato: 27.06.2012 Tid: 18:24 URL: http://slankerelivemedgastricsleeve.blogg.no

Postet av: lisebjork

slankerelivemedgastricsleeve: Ja, det har du helt rett i :)
Dato: 27.06.2012 Tid: 18:49 URL: http://lisebjork.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

  • lisebjork 17, Nittedal
    Jente på 17 år, som bor i Nittedal. Går 2.året på Bjertnes VGS - Barn & Ungdom

Widgets

bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits