Forsiden Om meg Bilder Måneden har vært bra, fordi Debatt Inspirasjon

Burde stemmeretten senkes til 16?

26.aug.2011 @ 19:33 i Debatt 3 kommentarer

Nå som det er valg, er det mange diskusjoner om hvem man burde stemme på, hvilke partier som står for hva og hvem som ikke står for det du ønsker. Det er et valg vi må ta, hvem vi skal stemme på, hvem vi skal velge å tro på og hvem vi skal tro at skal klare dette, men vi under 18 trenger ikke ta dette valget. Men er det egentlig rettferdig? Selv synes jeg vi som er ungdom burde få lov til å være med på å bestemme hvem som skal "bestemme" over oss. Når du er 16 år er du voksen nok til å ta et slikt valg og jeg mener da du burde få lov til å stemme i valget.

La oss se på et eksempel. Venstre sier de vil bygge klubbhus for unge og få flere muligheter for unge til å kunne gjøre noe på fritiden(nå tenker jeg hovedsaklig på Nittedal siden det er her jeg tenker det vil bli aktuelt). En gutt på 19 år vil kanskje ikke bry seg noe særlig om det finnes klubbhus for unge eller ei, for han vil jo kunne dra på byen uansett. Men en på 16 vil være mer interessert i slike saker fordi de omhandler oss som er yngre enn 18.

Noen vil også si at noen på 16 år kun vil stemme på det som er positivt for dem, og ikke se på alt det andre. Men virkelig, det er det jo også veldig mange voksne som gjør. Noen voksne stemmer kanskje Arbeiderpartiet fordi de har gjort det i alle år. Så poenget mitt er at en 16 år gammel jente kan være like interessert i politikk som en dame på 40 år.Hva mener du? 
Burde stemmeretten senkes til 16 eller forbli som den er?
 

3 kommentarer

Postet av: Lene

Synes egentlig det er greit at den er 18! Ønsker om "klubbhus" og lignende ting er jo ikke veldig viktige ønsker å oppfylle i forhold til en hel del ting jeg tror mange ungdommer ikke bryr seg om. Som for eksempel skatt, hva Norge skal bruke penger på osv. Men samtidig som du sier er det mange voksne unge som faktisk interesserer seg i politikken, og det er vel der de må ta et valg på om de skal få la unge stemme eller ikke. Men et alternativ der unge kan være med på å gjøre en forskjell er jo å melde seg inn i "unge partier"..
Dato: 27.aug.2011 Tid: 01:41 URL: http://leneesj.blogg.no

Postet av: amalie

Hm. Dette kan diskuteres i evigheter. Jeg kan si meg enig med både deg, og kommentaren ovenfor. Er så mange forskjellige sider av saken, så til slutt vet jeg ikke helt hva jeg mener:p Men jeg er 17 år, og er ikke så veldig involvert i politikk og tenker at meg gjør det ingenting at jeg ikke kan stemme før til neste år.
Dato: 27.aug.2011 Tid: 16:40 URL: http://amalieesb.blogg.no

Postet av: Ung.no

Hei!

Din blogg er plukket ut til "ukas blogginnlegg" på ung.no. Innlegget ligger nå på forsiden av ung.no, med link til din blogg. Vi vil gjerne sende deg en liten premie. Send navn og adresse til mailadressen jeg har lagt ved denne kommentaren, så vi vet hvor premien skal sendes. :)

Riktig lykke til videre!

Hilsen oss i ung.no
Dato: 02.sep.2011 Tid: 09:04 URL: http://www.ung.no

Skriv en ny kommentar

  • lisebjork 17, Nittedal
    Jente på 17 år, som bor i Nittedal. Går 2.året på Bjertnes VGS - Barn & Ungdom

Widgets

bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits