Forsiden Om meg Bilder Måneden har vært bra, fordi Debatt Inspirasjon

Er selvmord en egoistisk handling?

18.jun.2011 @ 14:44 i Debatt 5 kommentarer

Det er mange som vil si at selvmord er egoistisk og at det alltid finnes en utvei. Men finnes det alltid en utvei og er selvmord alltid egoistisk? Det finnes nok argumenter både for og mot dette temaet, og noen mener at det bare er egoistisk, uten at man egentlig kanskje vet hvorfor. Men hvordan kan man egentlig si at det er egoistisk å ta selvmord? De fleste vet ikke hvorfor en som tok selvmord, tok selvmord. Når/hvis man opplever at noen tar selvmord, vil man heller aldri få svar på hvorfor, og man kan da fort komme til en konklusjon om at det personen har gjort, er egoistisk. 

Selv synes jeg det er litt egoistik og si at det er egoistisk å ta selvmord. Når man ikke vet grunnen til at en person har begått selvmord kan man jo nesten ikke si at det er egoistisk mht at man ikke vet hva personen har slitet med. Noen sliter kanskje såppas mye at de ikke går ut av døren, føler at ingen bryr seg, og har kanskje ingen venner. Hvis personen synes det ville vært bedre å være borte for evig enn å bli ødelagt bit for bit innvendig, synes jeg ikke det er egoistisk.
Tumblr_lmqxt7w2tl1qfg1i4o1_400_large
Tumblr_lmvo5tjyrw1qj065bo1_500_large
Tumblr_lm8sx8n7ec1qiccwjo1_500_large
Hva synes du?
Egoistisk eller ikke? 

5 kommentarer

Postet av: ▲ STINELIDA

jeg syntes det kommer veldig ann på hva grunnen er. jeg syntes det er veldig synd på folkene rundt og de som er glad i den persjonen som begår selvmord. men på en annen side så syntes jeg ikke att et menneske skal ha det så vondt at det vill dø, og leve med det. så nja.. jeg veit egenklig ikke hva jeg syntes om det, det er så mye grunner å tenke over og sånt. vansklig og si.
Dato: 18.jun.2011 Tid: 14:48 URL: http://clouding.blogg.no

Postet av: Mildrid

Ser du leste temaet på min blogg, hehe!

Jeg synes selvmord er egoistisk, tingen er at jeg har faktisk hatt sånne tanker selv, og det er grusomme tanker man skal holde seg langt unna! Jeg er jo kristen og tror ikke man havner noe bra sted ved å ta selvmord, man dreper seg selv, man tar et liv, det er det samme som å drepe en annen ved å ta sitt eget liv. Det er alltid mulig å få hjelp! om jeg hadde vært fanget inne på et rom i 10 år osv hadde jeg vurdert det om det gikk ann, men når emoer og folk tar selvmord pågrunn av mobbing, voldtekt osv..syns jeg det er dumt. Såklart er det vondt og det skader en psykisk, men man kan få hjelp av familie og venner, psykologer osv! Du kan leve videre, bli voksen og leve et bra liv! Alle opplever vonde ting i livet, som varer kanske en stund også er det over! Det er ikke verdt å ta sitt eget liv, du hevner bare alle rundt deg, familie og venner vil stå med skyldfølelse og selv havner du i Helvete. Du får ingenting igjen for å ta ditt eget liv, det skal noe veeeldig til for å ta sitt eget liv. Des som gjør det er vanligvis ikke helt friske i hodet.
Dato: 18.jun.2011 Tid: 15:00 URL: http://milliv.blogg.no

Postet av: leneesj

Jeg skjønner veldig godt hva du mener, men det å etterlate ALLE andre i smerte for kun å slippe sin egen smerte, synes jeg er litt egoistisk. Man burde orfe ting for dem man er glad i, men igjen, det går jo begge veier.
Dato: 18.jun.2011 Tid: 23:20 URL: http://leneesj.blogg.no

Postet av: Hagen

Mener at man ikke skal dømme en som tar selvmord med å si at h*n er egoistisk, fordi når en tar selvmord så skal det ganske mye til, og en er ikke helt frisk for å si det mildt. Samtidig så burde de som tar selvmord tenke på hvem som blir etterlatt og hvor mye det sårer. En familiefar tok selvmord denne uken, han etterlot seg ganske mye og folk kaller det egoistisk. Men hvorfor skal folk få lov til å dømme han? Ingen vet jo hva som foregikk i hodet hans! Jeg vet hva det vil si å ha lyst til å ta sitt eget liv, så jeg klandrer ikke de som faktisk gjør det. Så mener altså at det ikke er egoistisk. Ingen vet hva som foregår i hodet hos andre.
Dato: 19.jun.2011 Tid: 03:11 URL: http://www.elinhagen.wordpress.com

Postet av: Meru

Selvmord er selvfølgelig en egoistisk handling, men noen ganger finner man ingen annen utvei:/
Dato: 22.jun.2011 Tid: 14:42 URL: http://meru.blogg.no

Skriv en ny kommentar

  • lisebjork 17, Nittedal
    Jente på 17 år, som bor i Nittedal. Går 2.året på Bjertnes VGS - Barn & Ungdom

Widgets

bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits