Forsiden Om meg Bilder Måneden har vært bra, fordi Debatt Inspirasjon

Vi er innadvendte.

14.apr.2011 @ 21:35 i Tekster og diverse 8 kommentarer

Jeg synes det er litt trist. Det er trist at vi er så innadvendte. At  de eneste vi "ser" er de vi kjenner godt. Selvfølgelig er det naturlig i vår kultur at man ikke prater med alle og enhver, men jeg vet selv at både jeg og mange fler går rett forbi folk de kanskje har gått på skole med i 10 år. Kanskje du ikke sier hei fordi du ikke liker personen, og det er jo greit det. Det er bare rart. Man går forbi hverandre som at man ikke skulle kjent hverandre, når man egentlig gjør det. At en mann kan være død i 3 måneder før noen merker det, og de da merker det fordi det lukter utrolig vondt, det er trist. Og det er sykt. At vi lever i et samfunn hvor noen ikke merker at naboen er død. 
Tumblr_ljhv1716qm1qfuy01o1_400_large 
Jeg mener, hvor mange hadde fått en mye bedre dag bare hvis noen hadde smilt til vedkommende. Det er så mange som går rundt oss som kanskje er ensomme, mange har nok depresjoner, mange tenker på selvmord og flere enn vi aner driver med selvskading og lever "dobbeltliv". Jeg mener selvfølgelig ikke at man skal gå rundt og tenke på alle andre og ikke bry seg om sine egne behov, men kulturen i Norge er så utrolig innadvendt. Hvis vi ser noen som f.eks trenger hjelp i en butikk, med å bære noe eller plukke opp noe kanskje, er det mange som bare går forbi og later som at man ikke ser det. Vi tilbyr oss ofte ikke å hjelpe. Ja, det er sånn kulturen vår er. Men hvorfor er den egentlig det? Hadde det ikke vært bedre om vi faktisk kunne prate med fremmede på gata, uten at noen skulle bli sjokkerte eller tro vi var idioter som gjorde det?

Edit: Egoistisk ble litt feil ordvalg. Jeg endret på innlegget litt, for etter kommentarene jeg fikk, så jeg selv at dette ble litt feil formulert. Jeg mener selvsagt ikke at man skal være støttespiller for alle og enhver.


Hva mener du om dette? 

8 kommentarer

Postet av: leneesj

Du er ikke egoistisk selv om du har ditt liv og andre som har det verre har sitt liv. Selvfølgelig bør man gjøre som du sier, smile og være hyggelig, og kanskje tilby en hjelpende hånd, men jeg synes ikke man er egoistisk dersom man ikke tenker på alle som har det dårlig hele tiden.. alle har sitt liv :)
Dato: 14.apr.2011 Tid: 23:46 URL: http://leneesj.blogg.no

Postet av: Andreo.

sv Åh, skal du? Så gøy. Takk, det samme! :)
Dato: 15.apr.2011 Tid: 14:43 URL: http://ARTja.blogg.no

Postet av: leneesj

Sv - spørs om man kjenner personen eller ikke:)
Dato: 15.apr.2011 Tid: 17:20 URL: http://leneesj.blogg.no

Postet av: Steffen er glad i Lene <3

Jeg bryr meg om jenta som gråter rundt gatehjørnet. Nesten alle gjør nok det. Min mening er at det ikke er vilje, motiv, eller egoisme som er årsaken til at vi ikke ser om våre medmennesker har det bra når kroppsspråket deres sier noe annet. Det er bare det at det strider imot kulturen vår. Eller i hvert fall slik mange oppfatter den som.

Årsaken til at jeg ikke gjør det er ikke fordi at jeg ikke vil, eller tør. Jeg ønsker å gjøre. Jeg ønsker å være en utadvent person som viser medfølelse for en ethvert menneske. Reaksjonen deres derimot, det er den jeg frykter. Om du gråt på gaten. Hadde du da hatt et ønske om at noen rundt deg skulle vise medfølelse og spørre deg om hva som er i veien? Uansett alder, etnisk opprinnelse, sosial status, utseende og personlighet?

Hvordan ville du reagert hvis en femti år gammel mann, med et skummelt utseende, og gamle klær hadde kommet opp til deg og spurt med mørk, narko stemme, hva som er galt? Din reaksjon da i så fall, tror jeg ikke hadde vært motiverende for denne mannen å gjøre noe slikt igjen. Hendelser som dette er nok grunnen til at de fleste av oss ikke går for å se hva som er i veien når vi ser noen ha vanskeligheter på offentlige plasser.

Hvis du syntes dette er dumt, så kan du være den som går imot strømmen. Kanskje du kan være en av de få som involverer deg i dine naboers situasjon. Kanskje du kan være en effekt som er med på endre kulturen vår fra å være mindre usosial og innadvent, eller ?holde seg til seg og sine? kultur, og til å bli en mer sosial og utadvent kultur hvor det er vanlig at folk viser en interesse for fremmede på gaten, og hvor ikke alle sitter i hvert sitt hjørne på bussen.
Dato: 16.apr.2011 Tid: 04:50 URL:

Postet av: Steffen er glad i Lene <3

Det å være egoistisk, det betyr at man alltid velger uti fra sine egne interesser. Dersom man ikke tenker på andre sine interesser enn sine egne, da er man egoistisk. Det er i min interesse at mine fremtidige barn skal ha det bra. Det er i min interesse at min kjæreste skal ha det bra. Det er også i min interesse at alle andre på hele jordkloden skal ha det bra. Men er jeg villig til å gå og kjøpe en varm pølse til en uteligger av den grunn?

Selv menneskeerklæringen uttrykker at alle menneskeliv er likeverdige. Vel, hvis mitt liv er verdt like mye som et lite barns liv i Afrika ? hvorfor i det helvete blir min legeregning på ti millioner prioritert framfor de fattige barnet i Afrika, som ikke trenger annet enn tre kroner dagen på å overleve? Med de pengene som blir brukt på meg, kunne 9182 barn i Afrika fått mat, klær og skolegang for et helt år.

Dersom man sitter på ti millioner kroner, tar ferie til Afrika, Kina, Japan, Hellas, Kreta, Italia hvert jævla år ? og ikke ofrer en eneste krone til de fattige barna i verden ? da er man egoistisk!!

Når du vokser opp, og tjener en egen inntekt ? ikke vær egoistisk slik som de fleste faktisk er. (På et vis) Støtt og bli for eksempel fadder for et barn i Afrika. Da har du reddet ett liv! Er ikke så mye som skal til! Hvor mye hadde ikke du satt pris på et måltid hver dag, dersom du ikke hadde noe annet?
Dato: 16.apr.2011 Tid: 05:28 URL:

Postet av: lisebjork

Steffen er glad i Lene: Ja, det er jeg enig i. Selvfølgelig skal du ikke gå rundt og tenke på anaolutt alle før du tenker noe på deg selv, men som du sier, at kulturen blir mer utadvendt. Det er jo selvfølgelig ikke rart at de fleste i hvertfall Norge holder seg mer for seg selv, og at det er pga kulturen. Jeg synes bare det er dumt at ikke flere f.eks er like utadvendte som i England. Om noen går i mot strømmen(som jeg selv ønsker å være en del av) er jo det utrolig bra, men som du sier så er det vel mange som frykter reaksjonen, og da må det til en hel kultur som skal endres for at folk ikke skal være redd for reaksjonen. Og DET er nok litt vanskeligere enn å selv bli mer utadvendt.
Dato: 16.apr.2011 Tid: 09:41 URL: http://lisebjork.blogg.no/

Postet av: leneesj

Lol, skjer med "kallenavn"? :O .......
Dato: 16.apr.2011 Tid: 12:24 URL: http://leneesj.blogg.no

Postet av: Jonas

Mine problemer forsvinner ikke selv om at en fremmed smiler til meg. Selvfølgelig er det koselig, men ikke noe mer enn det.
Dato: 22.apr.2011 Tid: 18:06 URL: http://pokemon.bloggr.no/

Skriv en ny kommentar

  • lisebjork 17, Nittedal
    Jente på 17 år, som bor i Nittedal. Går 2.året på Bjertnes VGS - Barn & Ungdom

Widgets

bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits