Forsiden Om meg Bilder Måneden har vært bra, fordi Debatt Inspirasjon

Religion, rasedømming osv

26.des.2010 @ 12:21 i Tekster og diverse 2 kommentarer

11a9636_large
Alt for mange dømmer ut i fra hvilken religion folk kommer fra, eller hvordan man ser ut. Før var det jo utrolig tydelige raseskiller, men jeg mener det fortsatt er der. Uansett hvor du går vil du finne det.

Ta skoler som ett eksempel. På barneskolen er vel de fleste sammen uavhengig av utseende, klær o.l(Hvertfall slik jeg husker det). På ungdomsskolen spiller det mer og mer rolle hvordan du ser ut, hvilke klær du går i, om du har de rette tingene(Ipod, nyeste mobil osv). På videregående går det mer og mer bort, men man ser fortsatt at det er klikker rundt om kring. Det kan jo så klart komme av andre grunner, som at man passer bedre som venner, men ut i fra hva jeg har erfart, spiller utseende, klær og popularitet en stor rolle.

Tumblr_lbybswup7s1qctiwuo1_500_large
På skoler er jo absolutt ikke det verste, det var bare ett eksempel. Når noen begynner å dømme en hel "rase" ut i fra hva de tror på, blir det hele mye verre. Hvis man f.eks har møtt ett par dårlige kristne, betyr ikke det at alle kristne mennesker er dårlige. Det samme gjelder andre religioner. Det finnes dårlige mennesker hvor enn du går, men alle kommer ikke fra samme religion. De fleste som dømmer ut i fra religion, dømmer fra hva de har hørt, ikke hva de har opplevd. Jeg skal ikke skryte på meg masse erfaringer med folk fra forskjellige religioner, for det har jeg ikke. Selvfølgelig, jeg kjenner noen muslimer, noen katolikker og noen kristne. Jeg har ingenting i mot noen av de, hvertfall ikke ut fra religionen deres.

Folk tenker forskjellig og har forskjellige verdier, men det betyr ikke at det ene er riktig og det andre er galt. Det går an å se ting litt mer "farget" enn kun svart-hvitt. Som regel finnes det en mellomting mellom rett og galt.
Jeg er ikke spesielt kristen, men jeg er døpt kristent, og jeg bor i et kristent land, så sånn sett er jeg nok kristen. Men noen ganger tenker jeg at religion ikke burde vært der, for det er pga religion de fleste kriger oppstår, og diskriminering. F.eks så er det mye rykter/myter om at muslimske menn slår konene sine, men ærlig talt, hvor mange kjenner egentlig noen som gjør det? 

Det finnes gale verdier i alle religioner. Kanskje ikke for de som har den religionen, men de som står på sidelinja vil vel si at det finnes gale verdier i den religionen. 

Hva tenker du om rasisme?

2 kommentarer

Postet av: Andrine - dodc

sv; oja,,, skjønner <3 får håpe du ikke har epilipsi men at du får medisin så du blir kvitt det :D for det er jo kjipt hvis du aldri kan kjøre bil eller no :/ <333
Dato: 26.des.2010 Tid: 14:28 URL: http://dodc.blogg.no

Postet av: Cathrine Flåtten

sv: takk :D
Dato: 27.des.2010 Tid: 01:38 URL: http://www.cathriiineflaatten.blogg.no

Skriv en ny kommentar

  • lisebjork 17, Nittedal
    Jente på 17 år, som bor i Nittedal. Går 2.året på Bjertnes VGS - Barn & Ungdom

Widgets

bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits