Forsiden Om meg Bilder Måneden har vært bra, fordi Debatt Inspirasjon

Burde ungdommer velge fremtid så tidlig?

04.aug.2010 @ 17:36 i Tekster og diverse 1 kommentar

Noe jeg har tenkt på lenge, og diskutert med venner, familie og bekjente er at ungdommer må velge "fremtiden" sin utrolig tidlig. Når vi er 15-16 år, skal vi velge en linje på vidergående, som kanskje blir yrke vårt resten av livet. Når vi er i denne alderen vil det alltid være tvil, og jeg tror ikke mange er 100% sikre på hva de vil jobbe som når de er 30. Selvfølgelig er det fint at vi har så mange muligheter, og at vi kan begynne å konsentrere oss om ting vi vil jobbe med, men det er fremdeles for tidlig, mener jeg.

Jeg skal jo nå begynne på 'Helse- og sosialfag', og jeg føler meg ganske sikker på valget mitt. Det er mye å velge mellom innen helsefaktoren, så jobb vil ikke bli et problem når jeg blir eldre. Men alle er ikke så sikre som det. Kanskje du velger feil, må gå 1.klasse om igjen, så plutselig tar de 2-3 årene på vgs litt lengre enn du hadde planlagt.

Hvis du velger å gå yrkeslinje, som jeg har valgt, skal du jo velge en annen linje som du skal gå andre året. Noen linjer må du kanskje dra langt unna der du bor for å få gått på denne linjen. Skoleveien som før bare var 10 minutter, kan plutselig bli en time lang. Men det har ikke så mye med det jeg prøver å få frem.

Jeg synes ungdommer må velge fremtiden sin alt for tidlig. 
Hva mener du ?

1 kommentar

Postet av: Lille Frøken Norge

Jeg synes ikke det er for tidlig. Hvis man ikke vet hva man vil, kan man søke seg inn på studiespesialiserende og da får du veldig mange muligheter når du er ferdig. Bestemmer man seg for mer yrkesrettede linjer, er det alltid mulig å bytte linje etter et år hvis man ombestemmer seg. Da må man riktignok gå et år mer enn de fleste andre, men det er da noe man velger selv. Det er vel bedre at man får velge noe man selv liker når man er 16, enn at du må gå en generell linje sammen med alle andre i 3 år til hvis du vet at du f.eks. vil bli snekker el.l.?
Dato: 04.aug.2010 Tid: 18:51 URL: http://www.lillefrknorge.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

  • lisebjork 17, Nittedal
    Jente på 17 år, som bor i Nittedal. Går 2.året på Bjertnes VGS - Barn & Ungdom

Widgets

bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits